Иванић: Безбедносне институције БиХ се нису уозбиљиле

Члан Председништва БиХ Младен Иванић рекао је да проблем тероризма у БиХ заслужује пуно већу пажњу, како политичку, тако и безбедносну, а да се безбедносне институције очито још нису уозбиљиле, што доказују два терористичка акта у БиХ у нешто више од шест месеци.

Младен Иванић је за портал Независних новина рекао да већ месецима упозорава на то да је тероризам постао свакодневица у БиХ, али да тај проблем још није довољно озбиљно схваћен, посебно код бошњачких верских и политичких елемената који су први обавезни да се против овога најоштрије боре.

"Као члан Председништва БиХ урадићу све да престане то потцењивање, јер наша деца, супруге, мајке, обични грађани морају да живе нормално. Циљ оних који нападају убудуће би могли бити сви ти људи што је страшно”", рекао је Иванић.

Поновио је да ипак главну политичку битку те врсте овде, као и свугде у свету, треба да воде политички лидери из народа у коме се све то догађа.

Било би довољно да неколико озбиљних личности осуди деловање рецимо исламистичке странице Вијести умета  и то би већ имало ефекат њиховог формалног забрањивања. Али ни то није довољно. Та битка је и политичка и треба променити политички амбијент“, закључио је Иванић.

И председавајући Председништва БиХ Драган Човић упозорио је у кратком разговору за ТВ1 да све институције и агенције БиХ, обавештајне, полицијске и правосуде, морају деловати много продорније, јасније и много више растерећено од било какве политике.

"“Ми морамо ојачати активности и врло енергично одговорити на оваква искушења. Не можемо само успутно поменути, као да је то постало нормално, начин живота. Ако будемо само збрајали жртве и инциденте, бојим се да нам се не пише добро. Уверен сам да у БиХ постоји врло јасно опређељење за врло јасан обрачун са овим облицима облицима екстремизма и тероризма", рекао је Човић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи