Фајман против затварања граница

Аустријски канцелар Вернер Фајман затражио је ригорозније граничне контроле миграната, после напада у Паризу, али је истакао да затварање граница не долази у обзир.

Затварање граница би "значило крај шенгенске и европске идеје", рекао је Фајман за немачку телевизијску станицу АРД.

Фајман је истакао да је најважније радити на окончању насиља у Сирији због чега много људи бежи из земље, као и на побољшању ситуације за избеглице у Турској и мера регистрације у Грчкој.

"Проблем не може бити решен ни на аустријској, нити на немачкој граници", додао је Фајман.

Фајман је рекао да би, после напада у Паризу у којима су убијене 132 особе, неопходна боља сарадња у размени обавештајних података између европских земаља.

Говорећи о избегличкој кризи, Фајман је после разговора с немачком канцеларком Ангелом Меркел одбацио позиве на "једноставна решења" за избегличку крфизу.

"Не постоји једноставно решење које је одрживо и поштено", казао је Фајнамн.

Двоје канцелара је на састанку навело да ће избегличка криза бити решена на спољим границама Европске уније и даље.

Меркел је истакла да Европа мора да убрза постављање улазних пунктова ("врућих тачака") у Грчкој, где се избеглице и други мигранти региструју, а затим праведно распоређују по Европи или враћају кући уколико не испуњавају услове за добијање азила.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи