Читај ми!

Потрага у Аустрији за помагачима терористе из Париза

Аустријска полиција води интензивну истрагу у вези са боравком, а посебно трагајући за везама које је имао Салах Абдеслам, за којим су француске власти због сумње саучесништва у терористичким нападима у Паризу расписале потерницу, наводе бечки медији.

Абдеслам је, заједно са још две особе, боравио у Аустрији 9.септембра, а то је утврђено на основу рутинске полицијске контроле.

Пошто тада није било потерница, он није задржаван, али је пре неколико дана, након расписивања потернице, полиција почела да истражује с ким се он састао у Аустрији.

За сада је непознато колико дана је провео у Аустрији, да ли је било тајних састанака са симпатизерима Исламске државе у Бечу.

Иначе, у Аустрији се, према полицијским проценама, тренутно налази око 250 џихадиста, као и до 1.000 симпатизера Исламске државе.

Такође у Аустрији борави и 70 повратника из џихада.

Аустријске власти, током избегличке кризе, нису једно време регистровале избеглице које су пролазиле кроз земљу.

Према писању бечког дневника Кронен цајтунг је Ахмад ел Мохамад, који се бомбом разнео испред стадиона у Паризу и убио више особа дошао је преко избегличке руте која води са Балкана преко Аустрије.

"Карте за трајект су коштале 51,40 евра. Ова особа је 4.октобра у Леросу платила карте и 5.октобра отпутовала трајектом ка Пиреју", објаснио је Димитрис Кастис, власник туристичке агенције "Кастис".

Заједно са Мохамадом је, за сада неидентификовани мушкарац, купио карту за трајект.

Грчке власти, као и српске власти у Прешеву, регистровале су Мохамада, а затим се губи сваки траг руте којом је путовао.

Наиме, аустријске власти у октобру готово нису спроводили контроле избеглица па не постоје никакви подаци, рекао је један неименовани полицајац бечком дневнику.

Претпоставка је да је Мохамад, без даљих контрола, и то бесплатно аутобусом или возом, наставио путовање до Немачке, одакле је кренуо за Француску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи