Подигнута оптужница против бившег градоначелника Бара

Црногорско тужилаштво подигло је оптужницу против бившег председника Општине Бар Жарка Павићевића и некадашње директорке Завода за изградњу Бара Данијеле Крковић због сумње да су злоупотребом службеног положаја оштетили локални буџет за два милиона евра, објавили су подгорички медији.

Жарко Павићевић је члан главног одбора владајуће Демократске партије социјалиста и ухапшен је 21. септембра због сумње да је оштетио буџет општине за 2,93 милиона евра.

Крковић се терети да је "фалсификовањем службене документације у компанији Завод за изградњу Бара помогла Павићевићу да прибави имовинску корист и градску касу оштети за 2.000.000 евра".

Павићевић је био власник Завода и он се терети да је без одобрења локалне скупштине закључио уговор о изградњи стамбено-пословног објекта у Бару, те да је обавезао општину да ће отплаћивати кредит у случају да то не учини његова фирма.

Истрага је покренута и против Завода за изградњу Бара у стечају, а у специјaлном тужилаштву за организовани криминал формиран је предмет о пословању тог предузећа и Поште Црне Горе, преноси подгоричка Побједа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи