Читај ми!

Повећан степен безбедности у БиХ након убиства војника

Председавајући Већа министара БиХ Денис Звиздић изјавио је да су Оружане снаге БиХ подигле степен готовости на свим локацијама после убиства двојице њених припадника у Сарајеву.

Звиздић је, после ванредног састанка у Већу министара БиХ, рекао да убиство припадника Војске БиХ представља "пуцањ у дрžжаву".

"Једино šто у овом тренутку могу рећи је да је пуцањ у припаднике Оружаних снага БиХ уствари пуцањ у држžаву. То не можžе нико радити, то ће бити санкционисано и никоме неће бити дозвољено да пуца у 'униформу'", рекао је Звиздић.

Навео је да ће се сачекати извешšтај Тужžилашšтва БиХ и КС, као и да ће у току дана бити јаснији мотиви, разлози и квалификација догађања у Рајловцу.

"Подигли смо степен сигурности у свим сигурносним агенцијама. Суšштина је поруке да је заиста у било којој држžави света недопустиво да било ко из било којих разлога пуца у униформисаног полицајца и војника, јер су они представници држžаве. Степен сигурности ће бити повећан на највећи ниво. Наставиће се борба у циљу онемогућавања и спречавања оваквих догађаја", поручио је Звиздић.

И заменик министарке одбране Емир Суљагић је рекао да су Оружане снаге БиХ подигле степен готовости на свим локацијама.

"Нећемо обуставити планиране активности, ОС БиХ ће наставити да раде оно šто смо до сада радиле и испуњавати задатке предвиђене за БиХ", рекао је Суљагић.

Осумњичени за убиство двојице припадника Оруžжаних снага БиХ, Енес Омерагић, изврšшио је самоубиство,потврђено је на лицу места у насељу Сокоље, где је полиција опколила Омерагићеву кућу.

Полиција је покушšала неколико сати да преговара с Омерагићем, који је у среду око 19.30 из аутоматске пуšшке убио двојицу припадника ОС БиХ у спортској кладионици у сарајевском насељу Рајловац, пренела је Фена.

Како незванично сазнаје Дневни аваз, убица двојице војника Енес Омерагић разнео се бомбом.

Комесар МУП-а КС Вахидин Ћосић рекао је након седнице у згради Већа министара БиХ да се осумњичени за убиство војника убио непосредно пре доласка полиције у кућу.

"Добили смо информације где би се починилац могао налазити. Три локације биле су блокиране и непосредно пре доласка полиције чула се детонација. Уласком у просторију затечено је тело муšке особе која је извршšила самоубиство", рекао је Ћосић.

Додао је да је кућа на неколико спратова, као и да на спрату на којем је пронађено тело осумњиченог није затечен нико други, преноси Аваз.

"Утврдиће се мотиви и правци полицијског деловања, а предузимају се све конкретне мере и радње с циљем расветљавањем догађаја", рекао је Ћосић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи