Грчка добија 12 милијарди евра од поверилаца

Атина је постигла договор с међународним повериоцима о деблокирању око 12 милијарди евра прекопотребних кредита, рекао је министар финансија те земље Еуклид Цакалотос након маратонских преговора.

Еуклид Цакалотос каже да је постигнут договор о свему, укључујући 48 додатних мера, које би требало да омогуће да се у петак уплати 12 милијарди евра (12,8 милијарди долара), преноси агенција АФП.

Атина је у јулу са међународним повериоцима договорила нови програм помоћи у вредности до 86 милијарди евра, али је исплата прве транше била блокирана због неуспеха две стране да се договоре око низа тема, укључујући заплену непокретности у случајевима када дужник не врати дуг чија је отплата гарантована хипотеком.

"Договорили смо се на свим кључним пољима, у вези са свим што је било потребно", рекао је Цакалотос новинарима у Атини након састанка, додајући да је сада отворен пут да грчки парламент ратификује низ реформи и закона,

Радна група еврогрупе у петак ће одобрити споразум, чиме ће бити омогућена исплата две милијарде евра помоћи, и око десет милијарди евра за докапитализацију четири грчке системске банке, додао је грчки министар финансија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи