Читај ми!

Санадер на слободи после 15. августа?

Бивши премијер Иво Санадер би, како очекује његов адвокат Чедо Продановић, могао да напусти истражни затвор 15. августа.

Уставни суд укинуо је пресуду Санадеру у случају "Хипо банке" и "ИНА-МОЛ" јер му, како је констатовано, нису била обезбеђене гаранције правичног суђења и сви заштитни механизми.

У образложењу се, на пример, помиње случај неутврђивања застарелости случаја ратног профитерства, а Продановић каже да је уставној тужби наведено низ повреда права његовог клијента, преноси Танјуг.

Упитан који ће бити наредни кораци одбране, Продановић је за хрватску ТВ Н1 рекао да сада поступак креће изнова, с тим да ће првостепени суд морати у том поступку да има у виду све приговоре поднете Уставном суду.

На питање када би Санадер могао изаћи из Реметинца, Продановић је објаснио да "по овој пресуди он не може изаћи из затвора".

Бивши премијер остаје у истражном затвору по предмету "Фими-медија" где је добио казну затвора већу од пет година, а Продановић рачуна да ће максимални рок трајања истражног затвора, пре правоснажности пресуде, истећи након 15. августа.

"Надамо се да би тада требало да изађе", рекао је Санадеров адвокат.

Продановић сматра да би из поступка Санадеру политичари могли да науче да кривичне поступке не треба покретати олако, да се не смеју срозавати стандарди доказивања само зато јер се суди бившем премијеру, те да да постоји неко тело које ће заштити права оптуженог.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи