Читај ми!

Пуцњава у Куманову, убијен "командант Орао"

Један од званичника Демократске уније за интеграције Џемаир Реџепи, или "командант Орао", убијен је у четвртак у пуцњави која је избила у једној локалној пицерији. Рањени су и бивши припадник ОНА Шефки Реџепи и Гани Демири. Човек који је пуцао на Реџепија, вршилац дужности шефа ДУИ у Куманову, Бајрам Лимани, рекао је да је то учинио у самоодбрани и да ће се предати полицији.

Крвава трка за место председника ДУИ у Куманову, пишу косовски медији, доводећи ово убиство у везу са изборима за место локалног вође партије на чијем се челу налази некадашњи командант Ослободилачке националне армије Али Ахмети.

Некадашњи локални командант ОНА Реџепи је са неколицином људи седео у пицерији, када је на њега из калашњикова пуцаo Бајрам Лимани, вршилац дужности локалног огранка ДУИ.

Лимани је, косовским медијима, рекао је да је пуцао у самоодбрани и да ће се предати полицији. 

Џемаир Реџепи је од рана умро на путу за скопску болницу, где се лекари боре за живот Шефкија Реџепија, кога је метак погодио у грудни кош.

Гани Демири је, наводе косовски медији, рањен у руку и леђа.

Избори за председника локалног одбора ДУИ блокирани су већ месецима због озбиљних несугласица унутар партије. Џемаир Реџепи је словио за најозбиљнијег кандидата за место председника ДУИ у Куманову.

Џемаир Реџепи је био један од локалних команданата ОНА у кумановским селима Никуштак и Малино током сукоба 2001. године. Суком између албанских побуњеника и македонских снага безбедности окончан је у августу 2001. године, потписивањем Охридског споразуму. 

Током седам месеци борби, углавном у околини Куманова и Тетова, погинуло је око 200 људи, док је број расељених у једном тренутку достигао 100.000. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи