Читај ми!

Штрахе: Џихадисти пред вратима Аустрије

Лидер Слободарске партије Аустрије Хајнц-Кристијан Штрахе тражи увођење граничне контроле због информација о постојању кампова за обуку џихадиста Исламске државе у Босни и Херцеговини.

Хајнц-Кристијан Штрахе је у саопштењу указао да се Босна налази надомак Аустрије, додајући да не жели ни да помишља како се тамо џихадисти припремају за "свети рат", преноси Танјуг.

"Чињеница да се пред вратима Аустрије обавља обука бомбаша-самоубица, убица жена и деце, као и скрнављење цркава, још једном доказује колико је битно поновно успостављање контроле на границама", поручује Штрахе.

Лидер Слободарске парије истиче да обучене "машине-убице" Исламске државе не иду у џихад само у Сирију, већ тероризам желе да донесу и у срце Европе.

"То треба спречити свим расположивим средствима", поручује Штрахе.

Истовремено указује да је познато да је Аустрија, а посебно Беч, центар за борце Исламске државе.

"У циљу заштите становништва, обавеза је владе да сместа обезбеди границе. И мора бити приоритетан циљ да се Европа одржи безбедна, те тероризму не да никаква шанса", наглашава Штрахе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи