Читај ми!

Нуклеарка "Кршко" у погону до 2043.

Словенија и Хрватска договориле су се да продуже радни век заједничке нуклеарне електране "Кршко" до 2043. године, не обазирући се на позиве еколошких организација да угасе то постројење. Нуклаерка је требало да буде угашена до 2023.

"Одлучили смо да продужимо рад нуклеарне електране 'Кршко' због њене добре оперативне безбедности и економских и инвестиционих резултата", рекао је словеначки министар за инфраструктуру Петер Гашпершич након састанка са својим хрватским колегом Иваном Врдољаком у Кршком, навела је агенција АФП, преноси Танјуг.

Гашпершич и Врдољак су председавали састанком међувладине комисије која надзире рад нуклеарне електране коју су Словенија и Хрватска заједнички изградиле 1983. године, док су биле део Југославије.

Нуклеарка "Кршко", која се налази у Словенији, око 100 километара источно од Љубљане и 50 километара од Загреба, требало је да буде угашена 2023. године.

Пре седам година је дошло до цурења у реактору, али није било последица по животну средину. Еколошке организације, укључујујући "Гринпис", позивале су на гашење "Кршког" због старости те електране и опасности од инцидената ако дође до јачег земљотреса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи