Читај ми!

МУП РС објавио фотографије нападача на Вучића

МУП Републике Српске је од Специјалног тужилаштва добио налог за спровођење истраге против Н. Н. лица за кривична дела која су почињена током Комеморативног скупа у Поточарима 11. јула. Објављене су и фотографије лица за која се сумња да су напала премијера Србије Александра Вучића.

Специјално тужилаштво тражи расветљавање дела тешког убиства у покушају, подстрекавање на тешко убиство, угрожавање безбедности, ометање службених лица у вршењу дужности, напад на овлашћена службена лица и изазивање верске и расне нетрпељивости, преносе Независне новине.

Објављене су фотографије на којима су лица за која постоје основи сумње да су извршила наведена кривична дела.

МУП РС интензивно ради на идентификовању лица са фотографија и позива грађане да због потврде идентитета, уколико имају нека сазнања о њима, то пријаве најближој полицијској станици.

"Ту имамо 20-ак лица, неке идентификације имамо, неке немамо, али имамо лик па ћемо наставити да размењујемо податке са агенцијама у БиХ и колегама из Србије", каже Гојко Васић, директор полиције РС.

"Сваки квалитетан снимак добро ће доћи да идентификујемо оне који су учествовали у покушају убиства, а и оних који су то подстрекавали. Јер, на видео-запису се види ко шта ради и сада се ради да би се могло на суду квалитетно доказати шта је чија улога", објашњава Васић.

Премијер Србије је нападнут 11. јула након комеморације жртвама злочина у Сребреници. Вучића је, прво вербално а затим и каменицама, напала група људи у Поточарима.

Премијер Србије је каменицом погођен у главу а потом је делегација Србије евакуисана. Један од нападача је ухапшен.

Инциденти су почели након комеморације, када су делегације полагале цвеће у меморијалном комплексу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи