Читај ми!

Вукићевић:Нападачи на Вучића заробљеници ратне филозофије

Станимир Вукићевић, амбасадор Србије у Сарајеву, рекао је да је брутални напад на премијера Александра Вучића у Поточарима 11. јула непримерен догађај каквих на овим просторима није било ни у тежим временима.

Вукићевић је у интервјуу за сарајевски Дневни аваз рекао да је напад на Вучића велика штета не само за односе Србије и БиХ, већ пре свега за БиХ, преноси Танјуг.

Подсетио је и на изјаву бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића, који је позвао премијера Вучића да дође у Сребреницу и поручио да му гарантује безбедност.

"Ми смо добили писани документ полицијских органа да нема елемената угрожености премијера у Сребреници. Сада се мора испитати ко је заказао. То је посао за државу БиХ, не за Србију. Вучићу је гарантована сигурност, а видели смо шта се десило", рекао је Вукићевић.

Подсетио је и на тензије које су створене пре Вучићевог доласка одлагањем посете председника Србије Томислава Николића.

Вукићевић, који је био са премијером Вучићем у тренутку напада у Поточарима, каже да БиХ мора да покаже одговорност када је у питању напад на премијера Србије Александра Вучића у Поточарима, и да под хитно пронађе организаторе и нападаче.

Српски дипломата сматра да се овај напад не може сматрати спонтаним чином, већ да чињенице говоре да иза њега стоји организована група, као и да се све то мора испитати.

"Мислим да се овде ради о озбиљном догађају, непримереном на нашим просторима. Јер, да се нападне премијер једне државе у суседној земљи, то нисмо имали ни у много тежим ситуацијама, а било их је много", рекао је Вукићевић.

Са жаљењен је констатовао да је то резултат људи који су окренути прошлости и људи који су и даље заробљеници једне ратне филозофије.

"Политички гледано, ово је велика штета за БиХ. Премијер Вучић је дошао с руком помирења. Велика је ствар што се изљубио с мајкама Сребренице. Он је ту опрост добио. Оне су му дале опрост", каже Вукићевић.

Истакао је да су они који су напали Вучића заправо погазили мајке Сребренице, погазили су, како каже, жртве тог масакра.

"Најтежу бол имају мајке Сребренице и породице жртава Сребренице. Они су Вучића прихватили и сви су имали снаге да кажу: "Добро нам дошао", као што је Вучић рекао: "Можда нећу бити сигуран, али ћу доћи", али, неко је трећи хтео да се овако направи, да дође до својеврсног линча", рекао је Вукићевић.

Додаје да су људи који су напали Вучића погазили све оно што је требало да буде у првом плану, а то је да тај дан заједно граде будућност региона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи