Читај ми!

Тужилаштво РС примило извештај о нападу на Вучића

Специјално тужилаштво Републике Српске примило је извештај Министарства унутрашњих послова Српске против непознатих починилаца због покушаја убиства и подстрекавања на убиство српског премијера Александра Вучића 11. јула у Поточарима.

Извештај се, како су пренели бањалучки медији, односи и на угрожавање безбедности председника Словеније Борута Пахора на комеморацији сребреничким жртвама, преноси Танјуг.

Примљен је и извештај због напада на овлашћена службена лица у вршењу службене дужности и изазивања опште опасности.

Истовремено, заменик министра безбедности БиХ Мијо Крешић рекао је да ово министарство није данас у могућности да да свеобухватну информацију у вези са догађајем у Поточарима, за који је рекао да ће имати велике рефлексије по углед БиХ.

"Очигледни су пропусти у организацији, али не желимо прејудицирати", рекао је Крешић и најавио да ће детаљна и тачна писана информација о том догађају Дому народа бити достављена за наредну седницу.

У међувремену, председавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да је огорчен због чињенице да, ни пет дана након скандалозног покушаја линча премијера Србије Савет министара, Тужилаштво БиХ и полицијске агенције на нивоу БиХ нису учинили ништа како би били пронађени, ухапшени и процесуирани организатори и извршиоци тог гнусног напада.

Кошарац, како преносе медији у БиХ, упозорава да је више него очигледно да организатори и политички покровитељи напада на премијера Вучића седе у врху бошњачке политичке елите у Сарајеву и да преко својих послушника у Савету министара и Тужилаштву БиХ диригују разводњавање и заташкавање целог случаја, као и заштиту група екстремиста које су извршиле напад у Поточарима.

Нема шансе да било шта учини председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић, који је, делујући незаконито и изван својих надлежности, злоупотребио своју позицију како би, по налогу Бакира Изетбеговића, спречио полицију Републике Српске да у значајнијој мери заштити премијера Вучића”, рекао је Кошарац.

Он је уверен да овај скандал међународних размера неће добити епилог ни у Тужилаштву БиХ, чији главни тужилац Горан Салиховић, како каже, налоге добија директно од Бакира Изетбеговића и врха СДА. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи