Читај ми!

Мектић: Звиздић наложио да МУП РС не штити Вучића

Министар безбедности БиХ Драган Мектић потврдио је да има сазнања о томе да је председавајући Савета министара Денис Звиздић, дан уочи комеморације у Поточарима, директору Дирекције за координацију полицијских тела Мирсаду Вилићу рекао да не би било добро да припадници МУП-а РС буду у кругу Меморијалног центра и штите премијера Александра Вучића.

"Мислим да ми је то Вилић рекао", рекао је Мектић за портал сарајевског Дневног аваза, пренео је Танјуг.

На основу ове сугестије је и донета таква одлука, а Звиздић је, иако нема никакве ингеренције над полицијским агенцијама, позивом Вилићу утицао да се драстично ослаби обезбеђење премијера Србије, али и осталих гостију и угледних званица на комеморацији, наводи Аваз.

На почетку комеморације, како је објавила ФТВ преносећи тврдње полиције РС-а, осигурање Дирекције склонило се са улаза, чиме је нарушен читав систем заштите.

У сам круг Меморијалног центра уз премијера Турске и премијера Србије ушла су само по два полицајца МУП-а РС-а, навела је ФТВ у синоћњем централном Дневнику.

Већ пети дан од бруталног напада и покушаја линча премијера Вучића у Меморијалном центру Поточари, где је дошао да се поклони бошњачким жртвама, нема ни наговештаја ко је налогодавац, а ко извршилац тог напада.

Савет министара је задужио Министарство безбедности на челу са Мектићем да најхитније достави анализу догађаја у Поточарима.

Иако је на сам дан напада било објављено да је једна особа ухапшена, ту информацију нико од надлежних није потврдио, нити се зна идентитет особе коју је задржала полиција, а што се могло видети на једном од снимака.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи