Читај ми!

Ципрас: Преузимам одговорност за текст у који не верујем

Грчки премијер Алексис Ципрас поручио је да неће поднети оставку упркос јаким притисцима да уведе још строже мере штедње у Грчкој. Каже и да преузима одговорност за текст постигнутог договора у Бриселу, иако у њега не верује.

Алексис Ципрас је у интервјуу за државну грчку телевизију оштро критиковао споразум са међународним кредиторима о трећем пакету помоћи у замену за још оштрије мере штедње, али је истакао да је то најбоље што је Грчка у овом тренутку могла да добије, пренела је агенција АП.

"Мере које су нам наметнуте нису рационалне, али оне нуде излаз из кризе", навео је грчки премијер, преноси Танјуг.

Лидери еврозоне и представници Грчке су у понедељак, након маратонских преговора, постигли договор о трећем пакету међународне финансијске помоћи Атини, вредном око 86 милијарди евра, који ће бити одобрен под строгим условима који укључују мере штедње, фискалне и друге реформе.

Ципрас је преузео одговорност за прихватање тих строгих услова у замену за помоћ, упркос томе што ни сам не верује у многе од драконских мера које тај пакет помоћи захтева.

"Преузимам одговорност за све грешке које сам можда починио, преузимам одговорност за текст у који не верујем, али који сам потписао да би избегао катастрофу за Грчку, колапс банака", истакао је Ципрас ноћ уочи кључне расправе у грчком парламенту.

Четири законска предлога, којим ће бити регулисане пензионе и пореске реформе које захтевају кредитори, морају бити усвојена до сутра до поноћи у грчком парламенту.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи