Читај ми!

Позив кредиторима Грчке да дају реалан предлог

Председник Европског савета Доналд Туск каже да кредитори Грчке морају да доставе реалан предлог у вези са решавањем проблема огромног дуга Атине. Лавров: Русија не ужива у борби ЕУ са грчком кризом.

У поноћ истиче рок да Грчка поднесе план реформи, који би јој омогућио споразум са повериоцима.

"Реалан предлог Грчке ће морати да буде праћен подједнако реалним предлогом кредитора о одрживости дуга, јер ћемо једино тада добити ситуацију која је повољна за обе стране", рекао је Туск на заједничкој конференцији за новинаре са луксембуршким премијером Гзавијеом Бетелом у Луксембургу, преноси агенција Франс прес.

"Имамо само три дана да решимо грчку кризу. Спремни смо да урадимо све што је потребно како бисмо заштитили стабилност у еврозони. Разговарао сам данас са грчким премијером Алексисом Ципрасом и надам се да ћемо данас примити конкретне и реалне предлоге Атине", додао је Туск.

Москва се не радује кризи

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров каже да би било погрешно рећи да његова земља ужива у спектаклу европске борбе да постигне договор око грчке дужничке кризе.

Каже да Русија нема интереса "да потпаљује ту ватру" и да жели да види брзо решење, прихватљиво за све стране.

Русија је заинтересована за "јак, функционалан економски раст ЕУ", додао је Лавров.

Било каква идеја да Москва трља руке над кризом европских партнера је погрешна, истакао је министар, додајући да то нарушава положај и интересе Русије, преноси АП.

Односи између Русије и ЕУ су на ниском нивоу, како су обе стране размениле санкције, због кризе у Украјини.

Последњих недеље било је разговора да Русија може финансијски помоћи Грчкој, али је то Кремљ одбио, подсетио је Лавров.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи