Читај ми!

Трамп: Ако Немачка не спасе Грчку, помоћи ће Путин

САД не треба да се мешају у грчку финансијску кризу, рекао је милијардер и кандидат за будућег америчког председника Доналд Трамп у интервјуу ТВ каналу "Фокс бизнис". Трамп сматра да ће Грчкој помоћи Путин, ако то не успе Немачка.

"Не бих се мешао и превише активно учествовао. Дао бих Немачкој да се тиме бави. Ми имамо довољно проблема", рекао је Трамп, одговарајући на питање шта САД треба да предузму поводом ситуације у Грчкој.

Према његовим речима, САД не треба да забораве да је "читава ситуација са евром" створена ради конкуренције Сједињеним Државама.

"Немачка ће се позабавити тиме. Искрено, (руски председник) Владимир Путин, вероватно ће се прикључити и спасити ситуацију ако Немачка не успе. Тако да мислим да ће Грчка бити у бољој форми него што људи мисле", рекао је Трамп а преноси РИА Новости.

Према његовим речима, САД се не могу мешати у сваки проблем.

Према подацима грчког министарства финансија, укупан износ дуга Грчке на дан 1. априла ове године, износио је 312,7 милијарди евра.

Знатан његов део – 184 милијарде, отпада на Европски фонд за финансијску стабилност (ЕФСФ) – 131 милијарду, као и на владе земаља еврозоне, укључујући Немачку, Француску, Естонију, Словачку.

Грчка је дужна и 27 милијарди евра Европској централној банци (ЕЦБ) и 21 милијарду Међународном монетарном фонду (ММФ).

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи