Читај ми!

Македонија мења закон о азилу због таласа избеглица

Македонска влада усвојила је измене и допуне закона о азилу како би зауставила талас илегалних имиграната који долазе у Македонију у нади да стигну до неке земље Европске уније.

"Те промене ће омогућити боље решавање проблема илегалне имиграције с којом се суочава Македонија", наводи се у саопштењу владе у Скопљу, пренела је Бета.

Те амандмане ће размотрити парламент почетком наредне недеље, али ће њихово усвајање бити само формалност јер влада премијера Николе Груевског и његових савезника има већину у македонској скупштини.

Према тим променама закона, илегални имигранти ће имати рок од 72 сата да поднесу азил у Македонији или да напусте земљу.

"Странац који улази у нашу територију ће моћи пред полицајцем, усмено или у писаној форми да поднесе захтев за азил на самом граничном прелазу", изјавио је Франс пресу портпарол владе Александар Гиоргијев.

Мигранти ће моћи да користе јавни превоз, укључујући возове, аутобусе или такси, који македонска влада није до сада дозвољавала. Због тога су многи мигранти пешице или бициклом прелазили пут од 200 километара до границе са Србијом, одакле покушавају да уђу у неку земљу, чланицу Европске уније - Бугарску, Румунију, Хрватску или Мађарску.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи