Читај ми!

Иванић: Сребреница поново дели БиХ

Неколико предстојећих недеља одлучујуће су за будућност БиХ, поручио је у Бањалуци председавајући Председништва БиХ Младен Иванић. Истиче да је Сребреница, од места за клањање жртвама, захваљујући свим силним декларацијама, постала прворазредни политички догађај који поново дели БиХ.

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић каже да је пре три месеца упозорио све представнике међународних институција у Босни и Херцеговини да о томе воде рачуна и да је на њима највећа одговорност у ком ће правцу тај догађај да иде.

"Резолуција у Уједињеним нацијама је неприхватљива за српски народ. Сада се Сребреницом баве људи који на тај начин граде своју политичку каријеру, а уопште их није брига за те људе. Све ово што се догађа драматично враћа уназад и сви они који о Сребреници на тај начин говоре биће одговорни за лош политички амбијент који се након тога буде десио", рекао је Иванић.

Напомиње да се трудио да дође до избалансиране резолуције, "ако већ мора да је буде", пренели су медији у БиХ.

"А није морало да је буде, уопште нам нису требали политички документи ниједне врсте, требало нам је поштовање према жртвама. И сви они који су ово направили раде против интереса БиХ, позивају се на њу, а раде против", рекао је Иванић.

Према његовом мишљењу, комплетна ситуација враћа БиХ уназад.

"Заиста, мислим да неколико недеља пред нама одлучују судбину БиХ. Да ли ће отићи у правцу који јој се пружио, отварања европске перспективе и финансијске подршке или ће се вратити уназад. Битно је да се постигне договор о реформским променама, да у наредним данима дође европски комесар Јоханес Хан, да се деси планирана посета немачке канцеларке Ангеле Меркел", рекао је Иванић.

Додаје да је битно да односи са Србијом буду позитивни и да се задрже у добром амбијенту јер је све то део позитивне перспективе БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи