Читај ми!

Куманово, тренутак предаје

Македонска полиција објавила снимак на којем се види предаја групе терориста у Куманову. Двојица лидера албанске групе убијена. Полиција пронашла оружје које су отели из карауле Гошинце. Један од затвореника, наводно, побегао.

Мирсад Ндрецај, "Командант НАТО", и Ризај Бег, "Командант Бегу", највероватније су убијени током полицијске акције у Куманову. Ндрецај идентификован на основу докумената који су код њега пронађени, тврди портал Алсат-М.

Косовска тајна служба и косовска полиција објавили су досијее ове двојице бивших припадника Ослободилачке војске Косова, у којима се наводи да су Ндрецај и Бег, мимо закона, носили оружје и били предмет истрага због наводних отмица и организованог криминала.

Такође, против Ндрецаја су поднете пријаве због наношења телесних повреда и претњи.

Истраге због отмица, изнуде, претњи и наношења повреда вођене су и против Самија Укшинија, "Команданта Соколија", и Деме Шехуа, "Команданта Јунику". Њих двојица су заробљени током борби у Куманову.

Готово истовремено, македонска полиција је пронашла наоружање које је нестало из карауле Гошинце, коју је ова група накратко заузела неколико дана пре почетка сукоба у Куманову.

У региону Брест и Малино Мало полиција је пронашла више од 60 пушака и осам сандука са муницијом које су терористи сакрили у импровизованом бункеру, јавила је телевизија Сител

Како је саопштила македонска полиција, код села Брест пронађена је 21 аутоматска пушка украјинске производње, 35 аутоматских пушака направљених у бившој СФРЈ, једна кинеска полуаутоматска пушка, три пушкомитраљеза и осам сандука муниције.

Aлбански медији у Македонији тврде да је један од Албанаца заробљених у Куманову довео полицију до места на којем је наоружање било сакривено и затим побегао. Полиција није желела да коментарише ове тврдње медија.

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи