Читај ми!

Тиват, храном се отровало 120 студената

У тиватском Дому здравља због симптома тровања храном медицинску помоћ је затражило 120 студената, учесника "Машинијаде", који су смештени у хотелу "Камелија" у Доњој Ластви. У которској болници задржано 18 студената из Србије, нема животно угрожених.

Студенти су се за помоћ обратили у понедељак са симптомима тровања храном, навели су из Дома здравља истакавши да су се жалили на високу температуру, мучнину, повраћање и дијареју, јавио је Радио Тиват, преноси Танјуг.

Директорка Дома здравља у Тивту Снежана Матијевић рекла је да су први пацијенти примљени око 10 сати, а последњи у поноћ. Како је навела, лекарске екипе су током целог дана указивале помоћ студентима.

"Пацијенти су примили адекватну терапију и сви се сада осећају боље", рекла је Матијевићева.

Истакла је да су, како би изашли у сусрет свима којима је била неопходна медицинска помоћ, били ангажовани готово сви лекари и медицинско особље, који су радили и прековремено.

О случају тровања обавештен је Институт за јавно здравље у Подгорици чија ће екипа узети узорке и покушати да утврди узрок тровања, пренео је подгорички портал ЦДМ.

Министарство спољних послова саопштило је да се међу студентима који су задржани на лечењу у болници у Котору, налази 18 студената из Србије, а ниједан од хоспитализованих студената није животно угрожен.

Током међународног скупа студената машинских факултета, који се одржава од 7. до 12. маја у Тивту, на коме се окупило око 600 студената из региона, дошло је до масовног тровања храном, наводи се у саопштењу.

Представници Генералног конзулата Републике Србије у Херцег Новом посетили су студенте задржане на лечењу у болници у Котору.

Том приликом, од надлежних су обавештени да нико од хоспитализованих, међу којима је 18 студената из Србије, није животно угрожен, као и да је већој групи студената пружена помоћ у Дому здравља у Тивту, након чега су се вратили у хотел.

Представници Генералног конзулата Републике Србије у Херцег Новом настављају контакте са здравственим установама, организатором скупа и представницима факултета, у циљу праћења здравственог стања хоспитализованих и безбедног повратка у Србију.

Министарство спољних послова предузима све мере како би нашим држављанима била пружена конзуларна заштита и адекватна медицинска помоћ, закључује се у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи