Куманово, снимак уличних борби

Македонска полиција објавила снимак борби у Куманову, на којем се виде акције специјалаца, али и заробљавање неколицине терориста. Објављен списак ухапшених у овој акцији. Ослободилачка национална армија демантује да се било ко од бораца те формације предао.

Македонско министарство унутрашњих послова објавило је први снимак уличних борби у Куманову, на којем се виде сукоби у том граду, део заробљеног наоружања, као и хапшења неколицине терориста. 

Истовремено, полиција је објавила и коначан списак ухапшених у овој акцији, на којем се налазе и имена четворице наводних вођа ове групе: Самија Укшинија, ("Kомандант Сокољи") Деме Шехуа, ("Командант Јунику"), Мухамеда Краснићија, ("Командант Малишева"), као и Бег Бајра ("Командант Бегу") - сви са Косова.

На списку су и седморица становника Тетова: Кенан Хисени, Фадиљ Фејзулаху, Ирфан Љутфиу, Арсим Бајрами, Љирим Демири, Севдаиљ Мифтари, Бесник Ајдини. Ухапшени су и Неџметин Лика из Тетова и Насуф Бећири из Арачинова.

Са Косова су још: Фадиљ Ељшани, Есат Кафеџоли, Ардијан Бујари, Анди Краснићи, Шефћет Аваћи, Ајруш Авдиа, Бетим Карташи, Лендрит Рустеми, Руфки Догани, Ваљдет Зећај, Бајрам Ељшани, Љирим Краснићи, Фатмир Речица и Фејзула Рушитовски.

Међу ухапшенима су и држављани Немачке и Албаније, Енвер Клаин и Генци Сефа.

Реагујући на фотографије и списак ухапшених, Ослободилачка национална армија, која је раније преузела одговорност за овај напад, демантовала је да су се припадници ове формације предали македонским снагама безбедности. 

"Нећемо се предати све до испуњења наших циљева, а то је стварање уједињене Албаније", наводи се у саопштењу ОНА, које је објавио приштински дневник Бота сот.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи