Читај ми!

Ђукановић: Председнику 9. маја било место у Подгорици

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић, говорећи о паради поводом 70. годишњице победе над фашизмом у Москви, рекао је да је председник Филип Вујановић 9. маја био на месту на коме је једино требало и морао да буде - у Подгорици.

Ђукановић је, одговарајући на новинарска питања у емисији "У раљама живота" телевизије Атлас, рекао да је Вујановићу институционално припадало да буде у Подгорици и да говори на свечаној Академији, организованој поводом јубилеја победе над фашизмом, преноси Танјуг.

"Вујановић није човек коме се дају диктати, нити моје васпитање дозвољава да у било чему одлучујем у његово име. Поштујем институцију председника државе", навео је Ђукановић и додао да му тако нешто васпитање и политичка култура не би дозволиле. 

"Догађале су се, и то не треба тајити, и неке ствари на геополитичкој сцени које су определиле, не само однос председника Црне Горе, него и председника држава Европе, према тој паради у Москви", истакао је Ђукановић.

Што се тиче унутрашње политике, Ђукановић је рекао да национални интерес трпи због односа у владајућој коалицији, наводећи да је био у праву када је говорио о покушају увођења парламентарне диктатуре.

Влада, како је рекао, функционише као мањинска, јер се стварају ад хок већине у парламенту.

Према његовим речима, председнику Скупштине Ранку Кривокапићу је поручио да је срамота обмањивати да је део власти, а рушити је кроз механизме парламентарне контроле.

Ако након разрешавања питања НАТО-а наставимо са толерисањем таквог понашања, онда нам заиста нико не би био крив. Ми ово подносимо да бисмо добили позивницу за НАТО. Сви остали разлози нас упућују на организовање ванредних парламентарних избора, додао је црногорски премијер.

Ђукановић је навео да оцена коју ће Црна Гора у октобру добити од европских партнера о до сада учињеном ће то бити пресудна и за одлуку НАТО-а. Оно што до сада знамо јесте да постоји поштовање за оно што смо учинили, додао је Ђукановић.

"Сумњам да би једну земљу која је деспотија, ЕУ гурала у чланство, а НАТО позивао у заједницу", нагласио је Ђукановић.

Одговарајући на питање новинара Вијести Недељка Рудовића шта је конкретно учинио да се у Црној Гори успоставе европски стандарди кад је у питању владавина права и остале области, Ђукановић је рекао како је урадио све оно што је "квалификовано као довољно да Подгорица буде лидер ЕУ интеграција и на прагу НАТО-а".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи