Лукшић: Црна Гора подигла будност свих служби

Министар спољних послова и европских интеграција Игор Лукшић каже да је Црна Гора подигла будност свих служби на виши ниво и појачала комуникацију са колегама у региону.

Игор Лукшић каже да је појачана комуникација са колегама у региону, како у линији спољне политике, тако и ресорно, преноси Танјуг.

"Оно што је веома важно, јесте да смо сви изузетно забринути због ситуације у Македонији. Нажалост, ово може да нас подсети на неке догађаје из последње деценије 20. века. То је нешто што не желимо да се, ни на који начин, врати", поручује шеф црногорске дипломатије.

Лукшић оцењује да питање сигурности и безбедности никада не можемо узети здраво за готово, поготово када је тероризам у питању.

"Из тог разлога је веома важно да појачамо сарадњу у региону која је добила нове форме, с обзиром на дешавања на Блиском истоку", каже Лукшић.

Поводом трагичних дешавања у Македонији, министарство спољних послова и европских интеграција Црне Горе изражава најдубље жаљење.

"Убиство осам полицајаца и рањавање грађана у Куманову најоштрије осуђујемо и сматрамо нападом на мир, стабилност и безбедност Републике Македоније, њен уставни поредак и суживот народа у Македонији", наводи Лукшић.

Министарство се нада да ће истрага што скорије дати одговоре на питања о нападима, мотивима и извршиоцима, чиме ће се допринети безбедном функционисању македонских демократских институција, као и миру, стабилности и европској будућности нашег заједничког региона, преноси РТЦГ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи