Бан Кимун позвао на мир у Македонији

Генерални секретар УН Бан Кимун позвао је на поновно успостављање мира у Македонији, апелујући на све стране да сарађују и спроведу пуну истрагу уз максимално уздржавање од насиља, као и од акција и реторике које би могле да доведу до даље ескалације насиља.

Изразивши узнемиреност због сукоба који су протеклог викенда избили у Куманову, Бан је у саопштењу позвао све стране да "сарађују како би се поново успоставио мир и спроведу пуну истрагу о тим догађајима на објективан и транспарентан начин", преноси Танјуг.

Насиље које је избило у Куманову, 40-ак километара удаљеном од Скопља, пробудило је страхове да би могло да дође до пораста етничког насиља у нестабилном балканском региону, закључује француска агенција АФП уз опаску да су догађаји који су се протеклог викенда одвили у Македонији најгори сукоби у тој земљи од етничког сукоба 2001. године.

У кумановском насељу Диво током викенда македонске снаге безбедности разбиле су терористичку групу, коју су чинили Албанци из више држава, а која је запосела то насеље.

У акцији је погинуло осам полицајаца, а 37 је повређено. Погинуло је и 14 терориста.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи