Коцијанчич: Озбиљан дијалог о свим проблемима у Македонији

Европска комисија дубоко жали због живота који су изгубљени у операцији у Куманову и изражава наду да ће последњи догађаји навести лидере у Македонији на сарадњу и озбиљан дијалог о свим проблемима са којима је земља суочена.

У мислима смо са породицама полицајаца који су убијени током операције као и са грађанима који су мимо своје воље били укључени у насиље, рекла је портпаролка Европске комисије за суседску политику и проширење Маја Коцијанчич, преноси Танјуг.

"Легитимни политички представници овде и у региону су претходног дана осудили насиље. Важно је да ово наставе да чине и остану посвећени мирном политичком дискурсу", каже Маја Коцијачич. 

Како се наводи у саопштењу, ЕК верује да је оружана група у Куманову изолован феномен и да недавни догађаји неће нарушити односе унутар друшšтва. 

"Надамо се и да ће ово навести лидере у земљи на сарадњу те да ће се укључити у озбиљан дијалог о свим проблемима са којима је земља суочена, првенствено у погледу дуготрајне политичке кризе и неодлоžних реформи које морају бити спроведене како би земља остварила напредак на европском путу", закључује се у саопштењу.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи