Хан: Сви бринемо због Македоније

Европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан поновио је да су сви у Европској унији забринути због ситуације у Македонији и поновио позив политичким актерима да заједнички превладају кризу.

Хан је рекао да сукоби у Куманову не би смели да омету напоре за превазилажење политичке кризе у Македонији, која је почела пре више месеци и довела до блокаде парламента и уличних демонстрација у Скопљу, преноси Танјуг.

"Сви смо веома забринути", рекао је Хан у Бриселу и затражио да македонске власти хитно спроведу "објективну, свеобухватну и транспарентну" истрагу о томе шта се догодило у Куманову.

Према званичним извештајима македонских власти, више од 20 људи, укључујући и осам полицајаца, погинуло је током сукоба са наоружаним терористима са Косова протеклог викенда.

"Сви заједно треба да учине све да спрече ескалацију и да се криза реши", рекао је комесар.

Упитан да ли због драматичних догађаја немарава да посети Македонију, Хан је одговорио да то засад не планира, али није искључио да би то ускоро могло да се деси.

"У мом послу треба бити флексибилан", рекао је Хан.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи