Читај ми!

Албанска влада: Криза у Македонији не сме ескалирати

Албанска влада је забринута због најновијих догађаја у македонском граду Куманову и жали због губитка људских живота, упозоравајући да се никако не сме дозволити да криза у Македонији ескалира.

У саопштењу албанске владе, које је објавила агенција АТА, наводи се да драматични догађаји у Куманову протеклих дана прете да угрозе нормалан живот и етничке односе који су и даље крхки због тога што се Охридски споразум само делимично примењује, али су апсолутно кључни за опстанак македонске државе, преноси Танјуг.

У таквим околностима је неопходно заштитити људске животе, имовину и људска права сваког грађанина Македоније, без обзира на етничку припадност, поручила је влада у Тирани.

"Албанска влада апелује на владу и полицију у Македонији да омогуће и спроведу брзу, темељну и транспарентну истрагу у циљу сазнавања истине и очувања стабилности Македоније и региона", наведено је у саопштењу.

Влада је такође додала да Република Албанија осуђује сваки акт насиља и сматра га неприхватљивим за демократско друштво које тежи евроатлантским интеграцијама.

Албанска влада је истакла да би сваки губитак равнотеже у вези са овим догађајима био неприхватљив и да се не сме дозволити ескалација у етничку кризу, јер би то било катастрофално по Македонију.

Република Албанија позива на смирење, уздржаност и коректно решавање кризе, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи