Читај ми!

Црна Гора, Министарство одбране дематује напад на војника

Министарство одбране Црне Горе демановало наводе о нападу на стражара војног стрелишта Златица код Погорице, истичући да они не одговарају чињеницама. Медији су раније навели да су два неидентификована мушкарца пуцала у правцу припадника Војске Црне Горе на том стрелишту.

У саопштењу министрства се истиче да у војном стрелишту Златица не постоји складиште наоружања, нити муниције, како је то представљено у неким медијима, преноси Бета.

То стрелиште је раније проглашено неперспективним и ВЦГ "само физички обезбеђује локацију стрелишта до коначног решења у погледу имовинских односа".

На површини коју заузима бивше стрелиште, како се наводи, "чувар је 7. маја увече пријавио да је приметио лица на том простору, а након тога чуо и пуцње".

Органи војне и цивилне полиције су одмах након пријаве чувара извршили увиђај на објекту и истрага је у току, истиче у саопштењу Министарства одбране Црне Горе.

Са друге стране, подгорички дневник Дан раније је навео да се напад се десио пре три дана и надлежни органи испитују да ли је мотив крађа оружја и муниције који се за потребе војске складиште поред стрелишта, у објектима напуштеним неколико година, а обезбеђују их припадници ВЦГ, преноси Танјуг.

"О инциденту на војном стрелишту обавештено је основно државно тужилаштво у Подгорици, а увиђај је обавио дежурни тужилац Ромина Влаховић. Након спроведених увиђајних радњи, донећемо одлуку да ли ће предмет бити додељен Вишем тужилаштву", потврђено је дневнику Дан из кабинета Врховног државног тужиоца.

Из црногорског Министраства унутрашњих послова саопштили су да је 8. маја, око 20.30 сати, војник који је био у смени као стражар видео двојицу мушкараца како се приближавају војним објектима.

На позив војника да стану, јер је прилаз том месту забрањен, двојица мушкараца су, како се наводи, запуцала и потом побегла.

Према процени војника, нападачи су стари око 30 година. Истрага о том случају је у току.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи