Читај ми!

Ципрас се нада договору са кредиторима

Грчки премијер Алексис Ципрас рекао је да се нада да ће кључни састанак у Бриселу отворити пут за споразум са кредиторима о преосталој транши кредита помоћи.

"Желимо јасну потврду напретка који је постигнут" у разговорима, рекао је Ципрас на седници владе, јавила је грчка агенција АНА, преноси Танјуг.

Ципрас је истакао да би споразум требало да поштује мандат који је његова левичарска влада добила на јануарским изборима.

На сутрашњем састанку министара финансија еврозоне у Бриселу, Грчка се нада "позитивном исходу" преговора што би омогућило да буде откључана преостала транша кредита помоћи вредна 7,2 милијарди евра, пренео је АФП.

Заменик грчког министра за међународне економске послове Еуклид Цакалотос је навео да су Грчка и међународни кредитори "веома близу" постизања договора.

"Након више недеља тешких преговора, ако друга страна буде вољна, биће очигледно да је договор веома близу и да ће бити постигнут у наредном периоду", рекао је Цакалотос за грчки лист Авги.

Цакалотос, један од главних грчких преговарача, додао је да се Атина и њени повериоци "политички разликују" поводом питања пензија и радних односа, као и да ће неке области "остати отворене до задњег минута".

Европски званичници, међутим, умањују вероватноћу да договор заиста сутра буде и постигнут.

"Ми смо постигли напредак, али нисмо веома близу договора", рекао је председник Еврогрупе Јерун Дајселблум за италијански лист Коријере дела Сера.

Дајселблум је додао да договор сигурно неће бити постигнут на сутрашњем састанку Еврогрупе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи