Читај ми!

Акција "Рубен", притвор за осам ухапшених

Специјално тужилаштво Републике Српске предложило је притвор за осам ухапшених у полицијској акцији "Рубен", осумњичених да су припремали терористичке нападе на власти РС.

Синоћ је у Специјалном тужилаштву РС саслушано 16 особа, а за осам је предложен притвор, преноси Танјуг.

Притвор је предложен за Латифа Хукића, Самира Реджића, Мухарема Боровца, Омера Топовчића, Мехмеда Хусаковића, Абдулаха Пашића, Алије Плеханчића и Ибрахима Тургушића.

Суд је предложио притвора због бојазни да ће осумњичени уништити, сакрити и изменити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, да ће ометати кривични поступак утицајем на сведоке, саучеснике или прикриваче, као и због саме тежине кривичног дела, саопштило је Специјално тужилаштво.

Осморица ухапшених данас ће бити предата судији за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал Окружног суда у Бањалуци.

У акцији "Рубен" укупно је ухапшена 31 особа.

Хапшење је, како су нагласили, изведено јер је потврђено да су осумњичени планирали нападе на полицију и носиоце правосудних институција РС.

Код неких од осумњичених пронађени су бројни докази, укључујући оружје, муницију, минско-експлозивна средства али и војне униформе.

Један од њих имао је чак 30 нових комплета војних униформи и панцирних кошуља.

Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, рекао је на конференцији за новинаре да је након дешавања у Зворнику, када је у терористичком нападу један полицајац убијен а два рањена, свима јасно да је комплетна полиција РС у повишеној приправности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи