Читај ми!

Црна Гора, откази професорима због дуплих ангажмана

Професори Срђан Вукадиновић, Михаило Мијановић и Славица Перовић добили су отказе на Универзитету Црне Горе јер су били у сталном радном односу и у државама у региону.

Ректорка Универзитета Црне Горе Радмила Војводић саопштила је на седници Сената да је принуђена да професорима уручи отказе јер је доказано да су, поред радног ангажмана на Универзитету, били и у сталном радном односу и на универзитетима држава региона, преносе подгорички медији.

Срђан Вукадиновић, професор Филозофског факултета у Никшићу, истовремено је био и редовни професор и продекан за наставу и студентска питања на Академији драмских уметности Универзитета у Тузли.

Његов колега Михаило Мијановић је у периоду када је био продекан за финансије на Филозофском факултету био у сталном радном односу на Факултету за физичко васпитање у Бањалуци, док професорка Института за стране језике Славица Перовић има и дугогодишњи стални радни ангажман на Факултету за правне и пословне студије у Новом Саду.

Сенат је за ову школску годину одобрио рад на другим установама за 17 професора међу којима нема Вукадиновића, Мијановића и Перовићеве.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи