Читај ми!

Порфирије: Паљење заставе је нехришћански чин

Mитрополит загребачко-љубљански Порфирије сматра да је помињање тенкова, претње, ратно хушкање и паљење државне заставе представља нехришћански и антицивилизацијски чин који наноси штету односима Србије и Хрватске.

Порфирије сматра да се ради о поступцима у чију веродостојност најмање верују сами извођаћи тих перформанса, преноси Танјуг.

"Истичем, да је крајње неодговорно, како од самих извођача тако и од неких медија, што порукама трују младе генерације и продубљују њихове трауме и трауме њихових родитеља", наводи Порфирије у саопштењу обајвљном на сајту Српске православне цркве.

Порфирије сматра да су такви поступци потпуно ван животног контекста и немају подрушку српског народа и друштва.

"Трагично је што су претње упућене у време смиривања и праштања, у време Васкршњег поста", поручује митрополит загребачко-љубљански.

Истиче да такве претње највеће узнемирење изазивају код православних верника који живе у Хрватској, а који због тих или сличних поступака и изјава могу претрпети највећу штету.

"Сматрам да одговорне личности у владама Србије и Хрватске, ради добра два народа треба да насатаве путем мира, сарадње и усаглашавања интересе народа и државе", каже Порфирије.

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ у среду је запалио заставу Хрватске испред Палате правде у Београду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи