Читај ми!

Саобраћај у Мађарској прате “интелигентне” камере

У Мађарској званично почиње да функционише нови систем камера за праћење саобраћаја. Први на удару су агресивни возачи.

ВЕДА систем за праћење саобраћаја са умреженим интелигентним камерама у који су Влада Мађарске и Европска унија уложили готово 47 милиона евра, данас почиње да функционише, саопштила је мађарска полиција, јавља дописник РТС-а.

Камере ће у првој фази снимати брзину кретања возила, а како је саопштено, од 160 уређаја, од данас на путевима у Мађарској функционише већ 80 мобилних јединица.

Систем умрежених "интелигентних" камера требало би да смањи број погинулих и повређених на путевима у Мађарској у несрећама изазваним неприлагођеним брзинама.

Прошле године на путевима у Мађарској живот је изгубило 626 људи, наводи се у саопштењу мађарске полиције.

Просечна казна коју мађарски судови изричу због пребрзе вожње је повећана и сада је око 34.000 форинти односно 115 евра.

Пројекат ВЕДА део је пројекта Европске комисије да се до 2020. године преполови број погинулих на путевима Европске уније.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи