Читај ми!

Хрватска министарка поднела оставку због афере с новцем

Министарка културе Хрватске Андреа Златар Виолић поднела је оставку пошто су откривене финансијске неправилности у раду њеног министарства.

Влада је саопштила да је премијер Зоран Милановић примио писану оставку Андреје Златар Виолић, преноси Бета.

О смени или оставци министарке почело се говорити пошто је објављено да је Државна ревизија открила да је са службених картица Министарства културе две године подизан новац у готовини и накнадно у ратама враћан на рачун.

Још се не зна ко ће наследити досадашњу министарку.

Андреа Златар Виолић долази из партије чланице владајуће коалиције, Хрватске народне странке, на чијем је челу шефица дипломатије Весна Пусић.

Премијер и шеф Социјалдемократске партије Зоран Милановић прошле седмице позвао је Весну Пусић да реши проблем с министарком. Према писању хрватских медија, Весна Пусић је убедила страначку колегиницу да сама поднесе оставку.

Министарка Андреа Златар Виолић је већ девети члан владе Зорана Милановића који одлази с функције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи