Читај ми!

Педесетак чланова "Пинк Пантера" из Црне Горе

Чланови криминалне групе "Пинк Пантер" пореклом су са простора бивше Југославије, а од око 600 регистрованих чланова, 50 до 60 је из Црне Горе, рекао је шеф Националног централног бироа Интерпола Дејан Ђуровић.

Интерпол је покренуо пројекат "Пинк Пантер", чији део је и Управа полиције Министарства унутрашњих послова, кроз НЦБ Подгорица, пренео је портал РТЦГ.

Сви чланови из Црне Горе нису извршиоци разбојништава и тешких крађа, али су на неки начин били повезани са њима, навео је Ђуровић за полицијски часопис "Документ".

"Будући да починиоци ових кривичних дела користе и лажне идентитете, у оквиру овог Интерполовог пројекта обрађује се 800 лажних и правих имена. Број лица која су досад широм света починила више од 315 разбојништава и нанела штету од око 320 милиона евра, стално се мења с обзиром на то да се неки пасивизирају, а нови укључују у "игру", рекао је Ђуровић.

Ђуровић додаје да је разбијању "Пинк Пантера" велики допринос дала и црногорска полиција.

"У сарадњи са Форензичким центром утврђен је идентитет свих црногорских држављана који су кроз Пинк Пантер пројекат лишени слободе у иностранству", казао је Ђуровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи