Читај ми!

Љубитељ оружја у Хрватској скривао арсенал у дворишту

Хрватска полиција открила арсенал оружја које је "колекционар" из Велике Горице закопао или сакрио у кућицу за псе у свом дворишту. Пронађене су бомбе, детонатори, аутоматске пушке, митраљез, велика количина муниције.

Великогоричанина Јосипа Ј. (47) је претерана љубав према оружју коштала кривичне пријаве и хапшења, а оно што је додатно изненадило полицију је иновативност у скривању колекције забрањених ствари, пише Јутарњи лист.

Јосип је од августа 1995. па све до 2010. године преко огласа куповао ватрено оружје, муницију и минско-експлозивна средства, делове оружја...

Инвестирао је у њега на десетине хиљада куна, а свестан да поседује оно што је забрањено, оружје је закопао.

Један део је спремио у дрвену бачву коју је закопао у земљу на отвореном уз породичну кућу, док је други део архивирао у преправљеном крову кућице за псе која је, такође, била у дворишту.

Полиција је открила и запленила две експлозивне направе, десет ручних бомби, противпешадијску мину, десет детонатора за ручне бомбе, две детонаторске каписле, електродетонатор за противпешадијску мину, 267 комада ловачких патрона, 1.689 комада муниције различитог калибра, 231 комад каписли, три резервоара муниције за митраљез, митраљез.

Такође, пронађене су три пушке М-48, аутоматска пушка, ловачка пушка бокерица, пушка с оптичким нишаном, три цеви од пушке М-48, три дрвена кундака, тромблонски наставак, пригушивач за пушку, шест резервоара за муницију, метални боксер...

Резултат акције је кривична пријава против четрдесетседмогодишњег љубитеља оружја и то због недозвољеног поседовања, израде и набављања оружја и експлозивних направа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи