Тужилаштво проверава рачун Маровића

Специјално тужилаштво Црне Горе затражило је правну помоћ од швајцарске филијале банке ХСБЦ, због навода да супруга потпредседника црногорске владајуће ДПС-а Светозара Маровића, Ђорђина, поседује тајни рачун у тој банци, са износом од 3,8 милиона долара.

Подгорички медији су пренели да је тужилаштво за борбу против корупције и организованог криминала молбу за правну помоћ упутило мимо знања Министарства правде, да се поступак не би одуговлачио , као у случају проверава пословања "Телекома Црне Горе", преноси Бета.

Адвокатска канцеларија Владана Бојића правни заступник породице Маровића, у четвртак је саопштила да "ниједан члан" те породице нема "никакав тајни рачун" код банке ХСБЦ, што је, како је наведено, потрђено "непосредном сарадњом" са филијалом ХСБЦ банке.

Бојић је оценио да је писање медија о тајном рачуну кампања против Светозара Маровића и да ће то бити доказано у поступку пред државним органима Црне Горе.

МАНС и ОЦЦРП објавили су да је Маровићева супруга у  ХСБЦ  имала 3,8 милиона долара 2006. и 2007. На факсимилу рачуна се види да је отворен фебруара 1998. године, као и да су приступ   имали Светозар и син Милош Маровић. У тексту  није писало да Маровићи сада имају тај новац, преносе Вијести. 
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи