Читај ми!

Ђукановић: Није ми циљ да протерујем Србе из Црне Горе

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић поручио је да његова мисаона матрица није да протера Србе, као и да му то, и кад би хтео, не би дозволиле институције.

Ђукановић је у црногорском парламенту, где је предложио нове министре у влади, рекао да су Срби грађани државе Црне Горе, који овде треба да живе заједно са свима другима и да се осећају као грађани истог реда, јавили су црногорски медији позивајући се на агенцију МИНА, преноси Танјуг.

Одговарајући на наводе посланика Небојше Медојевића да је Црна Гора направила крупне грешке на важним историјским раскршћима, Ђукановић је рекао да је држава последњих 25 година управо на кључним историјским раскршћима доносила одлуке у складу са националним интересом.

"Црна Гора се није определила за великосрпски национализам", рекао је Ђукановић, "већ је деведесетих покушала да сачува заједничку државу".

"Погрешна је претпоставка да смо имали неки бољи избор који су тада заговарали он и његови политички истомишљеници, да се тада определимо за самосталност. Убеђен сам – да смо тада кренули путем независности, Црна Гора би горела као Босна и делови Хрватске и у том пожару би изгорела идеја о независности", поручио је Ђукановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи