Читај ми!

Имовина породице Маровић ускоро под лупом црногорског тужилаштва

Тужилаштво Црне Горе детаљно ће испитати порекло имовине коју породица Маровић поседује у тој земљи, као и да ли су Маровићи имали тајни рачун у Швајцарској на којем је у једном периоду било око четири милиона долара и како су тај новац стекли.

Црногорско тужилаштво ће проверити да ли је породица Маровић имала тајни рачун у швајцарском огранку банке HSBC, објавиле су подгоричке Вијести.

Специјално тужилаштво истрагу о наводним милионима породице потпредседника ДПС-а Светозара Маровића које су скривали на тајном рачуну у швајцарском огранку банке HSBC, води на више нивоа, преноси Танјуг.

Једно од спорних питања о богатству Маровића отворено је и прошлог четвртка након емисије телевизије Вијести, а у којој је директорка МАНС-а Вања Ћаловић црногорској јавности показала документ који сведочи да је његова супруга Ђорђина Маровић почетком 2012. године купила објекат од 300.000 евра у Будви, а потом потрошила још скоро 400.000 да га сруши и изгради нови.

Неће само овај Маровићев објекат бити под лупом Тужилаштва, наводе Вијести и додају да ће се на мети провера наћи сви објекти које поседује породица Маровић, тачније, биће проверена сва њихова имовина и начин на који су је стекли.

Провере ће сигурно потрајати јер, према подацима са сајта Комисије за спречавање сукоба интереса, Маровићи поседују више станова и пословних простора у Будви, као и једну кућу, затим стан у Подгорици и земљиште у Кримовици код Котора.

Путем међународне правне помоћи специјална тужитељка Ђорђина Ивановић затражиће од банке да јој достави податке ко је и када уплаћивао новац, на који начин, ко је подизао новац с тог рачуна и да ли је можда преусмераван на неки други рачун и на који.

Документа која је објавио међународни конзорцијум истраживачких новинара, показују да је новац у швајцарској банци био на рачуну Маровићеве супруге Ђорђине у периоду од 2006. до 2007. године.

Приступ рачуну имао је и Светозар Маровић, али и њихов син Милош, пишу Вијести.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи