Читај ми!

Милановић: У датим раздобљима Туђаман и Тито били најбољи

Хрватски премијер Зоран Милановић изјавио је да су Јосип Броз Тито и Фрањо Туђман најбоље што је Хрватска имала у датим раздобљима историје.

"Ако то као Хрват не разумеш, онда не разумеш хрватску историју", рекао је Милановић новинарима поводом изјаве председнице Колинде Грабар Китаровић у Берлину да је Тито био диктатор и да ће његову бисту уклонити из председничког кабинета, пренео је Т- портал на кога се позива Бета.

Милановић је у Јастебарском рекао да није опчињен ни једним ни другим, али да поштује "неке ствари код обојице".

"Али тешко је упоређивати 1945, 1991. и 1998. годину. У мом кабинету нема биста. Поштујем их, али нисам идолопоклоник", истакао је Милановић, који је председник Социјалдемократске партије.

По ступању на дужност председнице Хрватске, Колинда Грабар-Китаровић најавила је да ће се решити Титове бисте и послати је у музеј.

Иако биста годинама изазива полемике у јавности, досадашњи председници Хрватске, међу којима и први председник Фрањо Туђман, оснивач Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) из које долази и нова председница, нису желели да је уклоне из председничких двора на Пантовчаку.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи