Читај ми!

Грабар Китаровић: Питања са Србијом решавати дијалогом

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић рекла је да питање несталих, као и сва отворена питања са Србијом, треба решавати дијалогом.

"Охрабрена сам разговорима са премијером Србије Александром Вучићем и потпредседником Владе Ивицом Дачићем", рекла је Грабар Китаровић у интервјуу за радио Дојче веле уочи сутрашње посете Берлину, преноси Танјуг.

Питање несталих је хуманитарно питање које се не сме политизовати, оценила је она и изразила наду да Брисел неће бити место на којем ће се решавати питање несталих грађана хрватске и српске националности.

"То је билатерално питање које морамо да решавамо између нас. Наравно, биће прилике да се о томе разговара у оквиру поглавља 23 и 24, и заштите мањина и свих тих питања преосталих из рата које је потребно затворити и окренути се будућности", рекла је хрватска председница.

Напомињући да су међу несталима и особе српске националности које су хрватски држављани, она је истакла да је "потрага за њима наша обавеза".

"Признајемо то, и желимо да са Србијом, кроз дијалог, убрзамо решавање тог питања. Иначе, сва отворена питања са Србијом требало би решавати дијалогом. А ако то није могуће, рецимо у случају граница, онда преко међународних судова. Али да то буде конструктивно и да се не дижу тензије с обе стране границе", додала је хрватска председница.

Према речима хрватске председнице, сва та питања су се решавала сувише споро и то би требало убрзати.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи