Читај ми!

Варуфакис: Одложићемо изборна обећања због кредитора

Грчки министар финансија Јанис Варуфакис изјавио је да је нова левичарска влада Грчке спремна да одложи испуњавање неких предизборних обећања како би стекла додатно поверење кредитора.

Јанис Варуфакис каже да нова Влада има програм за наредне четири године и додаје како ће власт наставити да се труди да обећања, дата у предизборној кампањи, буду испуњена у наредном периоду, преноси Танјуг.

"Ако то значи да следећих неколико месеци док трају преговори треба да одложимо испуњавање обећања које смо дали, то ће бити искључиво у контексту стицања поверења наших партнера", рекао је Варуфакис после састанка министара привреде и финансија иза затворених врата у Чернобију, близу језера Комо, у северној Италији.

Нова грчка влада која је дошла на власт у јануару нарушила је однос са кредиторима због обећања да ће одустати од строгих мера штедње и замрзнути кључне приватизационе пројекте.

Али пошто се суочила са могућношћу да остане без више милијарди долара кредита, које би Грчкој још требало да припадну према споразуму са ЕУ и ММФ, Влада сада преговара са кредиторима о новом реформском плану, наводи АФП.

Немачка и друге чланице еврозоне су скептичне по питању планова Атине да повећа висину минималне зараде и да помогне дужницима, али грчка влада инсистира на томе да ће ове мере помоћи опоравку привреде.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи