Читај ми!

БиХ, исламисти бомбаши спречени да оду на Запад

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Босне и Херцеговине ухапсили су пет особа због постојања основа сумње да су починиле кривично дело тероризам. Хапшење се догодило у оквиру међународне полицијске акције.

У акцији под називом "Бенелукс", која се спроводи заједно са полицијским органима Холандије и Шведске, међу ухапшенима су тројица држављана БиХ и један држављанин Шведске, преноси Танјуг.

Федерална телевизија објавила је како су на граничноме прелазу на излазу из БиХ у Босанском Броду ухапшени Швеђанин арапског порекла Осман Абдел Салах, двојица држављана БиХ Адис Рамић и Енвер Џанко.

У Сарајеву су, према наводима медија, ухапшени Амар Шљиво, а касније још једна особа за коју се наводе само иницијали Ж.М. (41).

Они су имали намеру да импровизиране експлозивне направе, које су претходно преузели у Сарајеву, превезу до Шведске.

ФТВ је објавила фотографије експлозивних направа у облику канистера са сатним механизмом на врху, обљепљење селотејпом.

Према наводима Федералне телевизије, израда експлозивних направа била је наручена из Холандије, а крајња дестинација је била Шведска, где је требало извести терористички напад.

По експлозивне направе јуче су у Сарајево дошле две особе из Шведске. СИПА их је пратила два дана, а након што су преузели експлозив, сместили су га у кров аутомобила.

Претресен је и кафић Амара Шљиве у сарајевском насељу Грбавица. Шљиво је, како се наводи, бивши полицијски специјалац и од раније је познат полицији због извршења више кривичних дела.

Свих пет ухапшених особа ће бити предато Тужилаштву БиХ на даље поступање, наводи се у саопштењу СИПА.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи