Читај ми!

Бијело Поље, штрајк глађу родитеља инфицираних беба

Родитељи беба инфицираних крајем прошле године у бјелопољској болници почели су штрајк глађу. Родитељи су незадовољни јер су лекари осумњичени за тај случај враћени на посао. Најавили су радикалније мере, уколико се захтеви не испуне.

Родитељи инфицираних беба траже да се суспендују бивши директор болнице Томислав Јеремић и начелница неонатологије Хака Тахировић, против којих се у Вишем суду у Подгорици води кривични поступак, преноси Танјуг.

Монтирали су шаторе и почињу штрајк глађу, а како кажу, за сада им се нико од представника надлежних институција није обратио, јавља портал Радио-телевизије Црне Горе.

Под могућим радикалним мерама подразумевају блокирање улаза у болницу, како би лекарима који су враћени на посао забранили да раде.

Јеремић и Тахировићева су се на посао у бјелопољску болницу вратили након што су 6. фебруара пуштени из притвора.

Заједно са начелником гинеколошко-акушерског одељења Звонком Пулетићем ухапшени су крајем прошле године, након заразе пет беба у бјелопољском породилишту, од којих је једна преминула.

За дело за које су осумњичени предвиђена је казна затвора од две до 12 година.

Врховни државни тужилац Ивица Станковић недавно је потврдио да је извештај Комисије Министарства здравља о стању у бјелопољској болници из 2008. године прослеђен Основном државном тужилаштву у Подгорици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи