Читај ми!

Ципрас: Верујем да ћемо наћи решење

Грчка има поверење у европске институције и очекује од њих поруку наде и солидарности, изјавио је у Бриселу грчки премијер Алексис Ципрас након разговора са председником Европског парламента Мартином Шулцом и шефом Европске комисије Жан-Клод Јункером.

"Оптимиста сам и верујем да ћемо наћи решење", рекао је Алексис Ципрас новинарима у Бриселу, где је седам дана уочи европског самита дошао да разговара о проблему грчког дуга и наметнутим мерама штедње, које Грчка одбија да спроводи.

Ципрас је изјавио да су мере штедње које намећу повериоци из еврозоне изазвале хуманитарну кризу у Грчкој и да су неодрживе, преноси Танјуг.

"Шездесет одсто незапослености нису будућност, а од европских институција очекујем поруку наде и солидарности", рекао је грчки премијер.

Шулц и Јункер су, међутим, указали да проблем Грчке није са европским институцијама него са земљама чланицама еврозоне, које инсистирају да се Грчка придржава програма отплате дугова.

"ЕУ жели да помогне, али решење није у Европском парламенту, него у разговорима са чланицама", рекао је Шулц.

Јункер је послао сличну поруку, уз речи да "Европска комисија није кључни играч у овом спору".

Шефови држава и влада ЕУ састаће се крајем идуће недеље у Бриселу, а проблем грчког дуга, који се зоштрио након немачког инсистирања да се мере штедње наставе и захтева Грчке да јој Немачка исплати одштету због окупације у Другом светском рату.

"Видећемо шта ће бити, али неуспех не долази у обзир”", рекао је Јункер на заједничкој конференцији за медије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи