Читај ми!

СДСМ: Сви прљави изборни трикови Груевског

Председник скопске општине Центар Андреј Жерновски оптужио владајући ВМРО-ДПМНЕ да је низом превара и трикова покушала да добије локалне изборе. Премијер Никола Груевски каже да опозиција покушава да убеди јавност у нешто што не постоји.

На аудио-снимцима представљеним новинарима, могло се чути како су се избори у општини Центар одвијали под претњама, притисцима и уценама, уз довођење гласача из Пустеца и незаконито издавање личних карата, па чак искључивање лифтова како старији гласачи који живе на вишим спратовима не би могли да изађу на гласање..

У серији мутних радњи, којима се владајући ВМРО-ДПМНЕ служио најупечатљивије је закључавање врата на зградама, кварење лифтова, али и поткупљивање и уцене, произилази из снимака које је представио Жерновски. 

Нешто раније данас, премијер Никола Груевски се после посете Катастру Македоније осврнуо на материјал који објављује лидер опозиционе СДСМ.

"Зоран Заев покушава да нас убеди у нешто што не постоји", рекао је Груевски и додао да су сви учествовали на изборима и да добро знају да ли је било притисака, а да се сада лидер СДСМ-а појављује "са некаквим намештеним материјалима" и покушава да их убеди у "некакве притиске".

Македонски премијер је, у вези са захтевом опозиције за формирање прелазне владе и оставки министара, рекао је да о влади одлучују искључиво грађани и то на изборима.

"Грађани одлучују о томе ко ће бити премијер а не Заев", рекао је Груевски.

На питање да ли постоји излаз из политичке кризе путем преговора, Груевски је рекао да је увек спреман за политички дијалог на принципијелним основама.

Новинари су га питали и да коментарише груписање одређеног броја чланова његове ВМРО-ДПМНЕ и захтева да поднесе оставку на положај лидер партије и шефа владе, на шта је одговорио да неко од њих треба да изађе на изборе и затражи подршку грађана.

Заев је почетком фебруара почео македонској јавности да представаља серију материјала, такозваних "бомби", који се односе на незаконита прислушкивања.

Према његовим тврдњама, током последње четири године у Македонији су премијер Никола Груевски и директор Државне безбедности Сашо Мијалковски незаконито прислушкивали више од 20.000 грађана, преко 100 новинара и неке стране дипломате.

До сада су били објављивани снимци телефонских разговора на којима се могло чути договарање око судских кадрова, судских одлука и одлука Јавног тужилаштва, детаљи око хапшења бившег министра за унутрашње послове Бошкоског и медијске презентације тог случаја, случај са рушењем центра "Космос" Фијата Цановског и прислушкивање новинара, као и о намештању избора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи