Гости црногорских хотела на провери Интерпола

Неколико црногорских хотела повезано је са Интерполовом базом података у којој се врше провере свих гостију тих туристичких здања.

Циљ провере је да се утврди да ли неко од њих користи лажна или украдена лична документа, наводи Радио-телевизија Црне Горе.

Руководилац Националног централног бироа Интерпола Дејан Ђуровић навео је да ће Интерпол ускоро имати сличну конекцију и са националном авио-компанијом, али са банкарским сектором, преноси Танјуг.

Како је обаснио, реч је о тест-пројекту ширења Интерполових сервиса на приватни сектор, а Црна Гора је прва у свету која га је применила.

Сервис је настао кроз унапређење ФИНД система, који је до сада функционисао само на граничним прелазима, где су уз помоћ специјалних линкова вршене провере особа, путних исправа и возила, упоређујући их са Интерполовим базама потерница, изгубљених и украдених докумената и возила.

У првој фази ти сервиси су проширени према појединим хотелским предузећима у Црној Гори, што подразумева провере гостију који се региструју у хотелима, кроз Интерполове базе података.

"Провере су иницијално ишле само за путна документа, док је у децембру 2014. сервис проширен ка проверама лица кроз Интерполову базу тражених лица ", објаснио је Ђуровић, али није желео да открије који црногорски хотели су постали дио Интерполовог пројекта, нити да ли је неко од гостију тих туристичких комплекса хапшен због кориштћења лажних докумената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи