Уклоњен усташки натпис у Сплиту

Са споменика погинулим припадницима Девете дивизије ХОС-а у Сплиту уклоњен је недавно додат натпис "За дом спремни", потврдила је сплитска полиција.

Полиција, међутим, није желела да коментарише информацију да су то учинили припадници интервентне полиције, јавља Хрватска радио-телевизија.

Људи који живе у близини рекли су новинарима да је у среду увече код споменика била интервентна полиција, која се ту задржала петнаестак минута.

Крајем прошле недеље је уочено да на каменом споменику 46-орици погинулих припадника Девете дивизије ХОС-а уместо "Девета бојна" пише "За дом спремни".

Градски одборник Лука Подруг је известио медије како је он иницијатор те измене.

На питање је ли полиција позвала на информативни разговор некога у вези с изменом на споменику, портпаролка Полицијске управе Антонела Лолић је, позивајући се на законску забрану, одбила да каже било шта. 

Према неслужбеним информацијама, полиција је Подругу позвала на информативни разговор, међутим, он је у четвртак ујутро био недоступан.

Споменик припадницима Девете дивизије ХОС-а "Витез Рафаел Бобан", који су погинули у Домовинском рату, свечано је био откривен у мају 2014. у Улици Руђера Бошковића.

Четири месеца након постављања и свечаног откривања неко га је залио црвеном бојом, а полиција још није нашла починиоце.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи