Ципрас вратио на посао 600 чистачица

Нови грчки премијер Алексис Ципрас вратио је на посао око 600 чистачица које су остале без посла у јавном сектору 2013. године.

Ципрас је овим потезом испунио једно од својих предизборних обећања па је на посао вратио чистачице које су протестовале откако су постале жртве политике штедње.

"Пресрећна сам, ово је велик дан за нас. Супруг и ја смо били забринути с обзиром да је од новембра престао добијати плату", рекла је једна од чистачица, Мариа Кавалагоу (41).

Део новца за плате чистачица нова грчка влада осигурала је великим смањењем броја скупо плаћених саветника.

"Бившој власти смо испоручили да се не играју животима. Нису нас послушали него су послали полицију на нас", додала је Кавалагоу.

Осим повратка чистачица на посао, Ципрас је обећао и повратак хиљаду јавних службеника на радна места која су изгубили због резова.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи